Tulajdonos:

Hulin Gabriella

Instruktoraink és festőművészeink:

Máté Sándor

Festőművész

Máté Sándor vagyok.1954-ben születtem Budapesten. Már kis gyermek koromban is, emlékeim szerint, nagyon vonzódtam a művészetekhez, ezen belül, elsősorban a festészethez. A sors fintora, hogy életem túlnyomó részében, sajnos egészen más tevékenységet voltam kénytelen folytatni, de a művészet iránti rajongásom mindvégig megmaradt. Jóval túl az ötvenen ismerkedtem meg egy számomra új világgal: a pasztellkréták világával. Azóta töretlen lendülettel birkózom ezzel a csodálatos eszközzel és próbálom megfejteni a titkait. Alázattal tanulmányozom más pasztellfestők műveit, tanulok tőlük és folyamatosan fejlesztem a technikai tudásomat is. Több önálló és kollektív kiállításon vehettem részt és megnyertem a Helikon Alapítvány különdíját.

Király Mandi

Festőművész

Salgótarjánban születtem. A rajzolás eddigi egész életemben elkísért. Mielőtt 2012 óta komolyabban elkezdtem festéssel foglalkozni műszaki rajzolóként dolgoztam évekig. Édesanyám betegágyánál eltöltött sok idő késztetett a festésre, enyhítve a tehetetlenség és fájdalom érzését. Több festészeti irányzatot kedvelek. Érdekel az expresszionizmus, a nonfiguratív absztrakt, a “drip and splasch”, vagyis a csepegtetéses-csurgatásos technika, amely irányzatokban megtalálom és kifejezésre juttathatom a belső érzelmi világom. Saját stílusomat az alkotásaimban néha improvizáció útján a valóságból és a képzeletből egyaránt próbálom érzelmi töltéssel kialakítani. Képeim készültek olaj, pasztell, ceruza és akril felhasználásával is, de mindig visszatértem szerelmemhez az akvarellhez. Szeretem a festményeimen bemutatni a természet csodáit, a virágokat, a szép tájakat és az állatokat. Számomra a művészet a test, az agy és a lélek tökéletes összhangja, de kell ihlet, ösztönző erő és tehetség az önmegvalósításra. Amikor leülök festeni, cselekvési vágyat, örömet érzek az alkotásra – boldogság tölt el. A festés számomra egy csodálatos kifejezési forma, éltető erő, szeretném a festményeim által megismertetni a közönségemmel a bennem rejlő mély érzelmi világot, a harmóniát, a szabad alkotás örömét.

V. Szakácsi Éva

Festőművész

Fiatal koromban nem akartam festő lenni, a Színház és Filmművészeti Egyetemen tanultam gyártásszervezést és több mint húsz évig a Filgyárban dolgoztam. Néhány kitérő után jutott csak eszembe, hogy beíratkozzak egy festőtanodába és azóta a csoda a mindennapjaim részévé vált.

Számtalan pályázaton vettem részt, nyertem kiállitási lehetőségeket, díjakat és a legnagyobb boldogságot, hogy átadhatok valamit  az érzeseimből, a lelkemből, a tudásomból. A legszebb dicséret számomra az amikor a foglalkozás végén azzal köszönnek el: ” sokat tanultam tőled!”

Török Tivadar Titi

Festőművész

A karikatúráról néhány sorban,az hogy mit csinálok,ill, mit is oktatok a kurzuson. Először is, az orákon egy bizonyos,az áltlam elgondolt sorrendben végigvezetem a tanulókat azon az úton,melynek végén mindenki tud majd portré karikatúrát készíteni. Ez függ attól is,hogy mennyire hajlandó velem jönni. Minden az alapokból indul ki,és az emberi fejen található érzékszervek,izmok működési mechanizmusát figyelembe véve,eljutunk az ezek túlzásához. Fontos tudni,hogy nem torzítani,hanem túlozni kell egy portrén. Sorba véve a viszonyok,a szem,a száj,a fül stb fontosságára, és ezek eltúlzásának lehetőségére. Az arcformák megfigyelésére,melyen a szokásostól eltérő szervek kiemelésére,ezek eltúlzására. Török Tivadar TiTi Létemrajza. Születtem,felterjesztettek,kineveztek,lefokoztak,kirúgtak. Kiállítottam,kiállítottak,kitíltottak,letíltottak. Tanultam, tanítottak,kioktattak. Okos lettem? Attól függ ki mondja! Elfogadom! Agyondicsértek,biztattak,megszerettek, majd kritizáltak. Megkereszteltek,jelentettek, agitáltak,majd, akik agitáltak kikeresztelkedtek,bűnös lettem. Kitüntettek,vaskereszt,fakereszt,és majd lesz kőkereszt. Mesterek befolyásoltak,lebeszéltek,rábeszéltek,elküldtek,befogadtak, elutasítottak. Gondolkodtam,elbizonytalanodtam,és rádöbbentem. Alkotásaim akkorák mint önmagam,sem-nem kisebbek, sem-nem nagyobbak. Török Tivadar TiTi-1952 04 08 festő,grafikus,karikatúrista,életművész, A világ azért él tovább,mert nevetés van!

Cene Gál István

Festőművész

Cene Gál István 1969-ben született Salgótarjánban, Cereden él családjával. Rajz tanulmányokat Iványi Ödön majd Földi Péter irányítása alatt folytatott. Művészettörténetet hallgatott Dr. Végvári Lajos professzornál a Miskolci Bölcsész Egyesületben. Diplomáját a DOTE EÜ Főiskolai Karán szerezte. Tagja a Magyar Festők Társaságának. 2009-ben Nógrád Megyei Prima díjas lett képzőművészet kategóriában. 2015-ben „European Art Star” díjat kapott Brüsszelben. Több mint negyven egyéni kiállítása volt országhatáron belül és kívül.

 

Király Nikoletta

Festőművész

1978 – ban született Debrecenben. Rajztehetségére már kora gyermekévei idején felfigyelt a környezete. Általános iskolás évei alatt költözött családjával a Balaton közelébe. A gimnáziumot Keszthelyen végezte, ezen időszakban lett Dókus Eörs festőművész tanítványa, aki a nála töltött évek folyamán elindította az olajfestészet rögös útján. Több mint 15 éve dolgozik önállóan. Munkáival – utcaképek, tájak , melyek emlékei akár itthon, vagy valamely mediterrán országból ihlették meg – elmondása szerint szeretné visszahozni az emberek arcára az egyszerű jó érzést, az őszinte mosolyt. Kiállításokon bemutatkozott már többek között Budapest, Hévíz, Keszthely, Söjtör, Székesfehérvár, Bábolna, Tiszaalpár, Ócsa településeken. Évek óta rendszeres résztvevője több hazai művésztelepnek, főleg ilyen alkalmakkor kint a szabadban is szívesen alkot. Jelenleg Hévízen él.